Aku takder mood…


sejak nenda ku yang tercinta menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 1145am pada hari Rabu yang lepas aku diserang sindrom takder mood je..nak tulis blog pun takder mood….aku masih lagi tak percaya saat aku mengangkat kakinya masuk keliang lahad…..semasa aku kat kem sedang menjalankan tugas sebagai seorang pegawai tentera aku dikejutkan oleh panggilan taliponoleh abg sulong ku…berkata ku di dalama hati ngepe pulak along call aku ni…?jarang2 sangat dia call aku melainkan ada hal yang mustahak je ..tengok2 memmang mustahak sangat perkara yang nak dia bagitahu tu..rupanya nenda aku telah pulang ke rahmatullah tepat pada pukul 1145am hari Rabu 16hb januari 2008…

apa lagi aku pun bergegas ke markas tadbir menyuruh koperal zainal membuat dan menyiapkan ‘leave pass’ aku kerana aku ingin pulang ke kampung…dalam hati ku berkata patutlah aku memakai sepasang loreng lengkap yang terbaik bagi ku pada hari itu..pada kebiasaannya kalau tak percaya tanyalah anak2 buah aku kat kem cag mek ni kapt nizam hanya akan memakai baju lorengnya yang biasa dipakai hari2..kalau ada lawatan panglima atau meeting dengan panglima barulah aku memakai loreng yang terbaik dan tercantik di dunia…

Advertisements

8 Comments

  1. tuan.. mmg die peg TLDM.. tp bkn kenal melalui chating.. minta maap lah tuan… tunang sy tu tak main chating2 ni…
    🙂 die pon x de ms sgt nk layan tenet.. bkn keje dpn pc..:)

  2. mommy tuah ni mcm kenal jer…bukanker muka u ni ada kat navy website………tobatlah bercinta dng navy ni…..aku tobat dah………………..airforce pun tobat gak…..aku rasa darat jer lum tobat lg

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s