CARA NIAGA ISLAM siri 2


  • Kalau korang nak tahu dalam bilamurad basir datang bagi ceramah cni kat dc dimana2 saje..ada je konco2 dia cakap ‘bukan senanng murad nak datang nak bagi ceramah ni’ ada yang quote kata2 dia..sapa dia ni murad basir ni….alim ulamak?professor?dekan?penagarah akademik?nabi?para sahabat?
  • nampak sangat orang yang quote kat2 murad basir ni tak pernah belajar methodology of research…pendek kata tanah universiti pun tak pernah jejak…kalau depa nak kutuk org ilmuan ….yaaaaaaaaaaahhhhhhh aku pulak yang membela orang ilmuan cendekiawan yang sering dikutuk dalam ceramah2 CNI di serata pelusuk malaysia bumi bertuah ni….
  • udah2 lah wahai bangsaku yang mendewa2kan murad basir ni…ada yang pakaikan kasut dan stokin dia skotttt…?abuya al-arqam dulu pengikut dia buatlah tapi penyakit ni dah ada dalam CNI kuantan….
  • aku dalam pertemuan mlm selepas majlis potluck tu jumpa lah sekali org kanan murad basir amran namanya….gebang dia ..waduhhh waduhhh..charma sana sini….ada dua jenis orang yang bijak berkata2 satu yang bijak satu yang jahil..agaknya mana korang nak letak amran ni…?nak bercakap nak berdebat ada satu skill…bagi peluang orang bercakap…amran dan murad ada tahu skill ni…apa kita nak panggil ni?bijak?genius?jahil?sila pilih idaman kalbu…
  • time murad bercakap konco2 dia cni ni mata tak berkelip2 macam adolf hitler yang bercakap tu….sikit2 nak kata cni bagus bagus bagus..dia kat sebab apa cni bagus?dah 19 tahun bertapak di muka bumi ni….sapa yang jadi hamba cni ni sebenarnya?melayu ke cina?sapa taukey busatnya?rajin2kanlah bukan laman web cni ya?
  • orang berilmu bercakap secara ilmiah bukan kutip sana kutip sini wahai saudaraku…ada evidence..ada research…ada kajian mendalam pada sesuatu benda…ini tidak cakap penuh takkabbur penuh ego tu orang yang nak kita jadikan pemimpin?nak berkerja dibawah dia?tidak kan tuan2?ntahlah sapa yang bernafsu nak ikut dia sebab berpeluk2 bercium macam konco2 cni ni…
  • orang yang mengamalkan cara niaga islam bukan begini..sifarmerendah diri jauh dari perkataan ego dan takabbur…murad dan konco2 nya ‘ujub’..senang cakap lah ujub ni hairan dengan dirinya sendiri….sistem piramid yang di amalkan cni adalah sistem yahudi..korang pernah belajar psikologi…kenal tak abraham maslow?
  • sapa abraham maslow ni yang menjadi ikutan perniagaan cni dan mlm yang lain…?yahudiiiii yahudiii yahudi…..dalam teori piramid kemausiaan ni yang teratas di panggil self actualization..maknanya nak sampai ketahap ni hendaklah tahu serba serbi …artis….sasterawan dan sebagainya….tahap terbawah dalam piramid ni mengikut abraham maslow ialah keperluan manusia mencari keperluan asas yang tiga tu ..makanan,pakaian dan tempat tinggal…korang rasa murad dan amran tahu dan kenal ke sapa abraham maslow ni..?
  • jadi dalam mana2 mlm sistem piramid abraham maslow ni jadi pedoman mereka…maslow percaya sesiapa yang duduk di tangga teratas self actualization adalah yang paling tinggi dan teratas…sapa lagi dia lah tuhan kan?seperti kata firaun ‘ana robbukumul a’la’ akulah tuhan kamu yang tertinggi sekali!!!!maka dalam cni atau mana2 mlm mereka mengamalkan sitem firaun sedar tak tuan2?yang dibawah berkerja bak hamba abdi zaman dark age dan zaman firaun, hasilnya dibagi kepada tuan2 tanah dan firaun ni….yang diatas duduk goyang telor kutip duit setiap bulan..ni namanya cara niaga islam ke?kalau amran tu tak habis2 sebut nama allah…aku kalau bertemu dengan seseorang nak sembang pasal bisnes selit nama allah dan rasul..aku dah tahu gebang dan temberang dia ni…dah la jangan nak jual agama…jual je kopi tongkat ali ko tu….
  • nak jual kopi jual ajerlah kopi…nak ceramah agama buatlah forum perdana..cakap pasal allah pasal nabi serba serbi jangan nak cemari dengan MLM amalan ABRAHAM MASLOW YAHUDI NI…yang teratas kata abraham maslow adalah tuhan tapi saudara lupa ke sapa yang ada atas lagi atas lagi atas lagi dari piramid tu?bukan dia ALLAH SWT yang mempunyai 99 nama tu?sedarlah saudara..makin banyak kita mengikut CNI ATAU mana2 MLM lain maka kita telah menyebarkan syiar yahudi mengamalkan cara hidup yahudi..sah ke keimanan kita kalau begitu…neraka dan syurga dah siap terbina..pilihlah…ntahlah murad, aku pilih syurga tapi aku lebih utamakan keredhaan allah…keredhaan allah membawa kita semua umat islam ke syurga….kalau kita beribadah targetnya syurga bukan targetnya allah..maka akhirnya kita bertuhankan syurga bukannya allah…muhasabah lah diri kita semua ya?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: